Valerio Peroni

Valerio Peroni

Titel
Skuespiller og instruktør

Valerio Peroni

Født i Rom (Italien) i 1986.

Han er skuespiller, teaterpædagog og instruktør.

Han tog en Bachelor of Arts i Performing Arts ved Link Academy-European Academy of Dramatic Art-University of Malta. Han fik også et diplom ved LAMDA (London Academy of Music and Dramatic Art).

Efter eksamen studerede han teater med italienske og internationale mestre.

Han arbejdede i Italien som skuespiller i kendte teaterkompagnier og som pædagog på professionelle teaterskoler.

I 2013 flyttede han til Holstebro, hvor han startede sine studier hos Odin Teatrets skuespillere.

Fra 2013 til 2018 har han samarbejdet med Nordisk Teaterlaboratorium-Odin Teatret, hvor han har opført, ledet, organiseret og instrueret gadeforestillinger, stedspecifikke forestillinger, teaterkoncerter, private og offentlige teaterarrangementer, projekter af teater for samfundet og teaterværksteder for børn, teenagere og voksne.

I denne periode samarbejdede han med internationale teatergrupper og institutioner i Italien, Danmark, Tyskland, Frankrig og Polen.

I 2019 grundlagde han sammen med Alice Occhiali Váli Theatre Lab, et teaterselskab, en del af Nordisk Teaterlaboratorium-Odin Teatret.

Under dette navn var hun involveret i produktion af teaterforestillinger, projekter for samfundet og om skabelse og realisering af pædagogiske projekter for børn, teenagere og voksne.

Fra 2019 til 2022 har Váli Theatre Lab udviklet samarbejder, i Holstebro og i andre europæiske byer, med flere institutioner såsom: børnehaver, folkeskoler, efterskoler, gymnasier, universiteter, teaterskoler, ældreplejen, centre for social bistand og hjælp.

Fra 2023 er han skuespiller, teaterpædagog og instruktør på Nordisk Teaterlaboratorium-Odin Teatret.

Se alle medarbejdere
bubble