Human Mosaic

Human Mosaic

Human Mosaic (HM) projektet er et publikumsengagementsprojekt, der bruger socialt engagerende teater til at skabe storslåede forestillinger i fire forskellige lokalsamfund (både urbane og i landdistrikter) i sommeren 2023 og 2024.

Human Mosaic - Made of you and me for everyone to see!

Holdet bag

Jennifer Crissey

Koordinator

Barbara Manigetti

Partner

Giovanna Sarti

Partner

Viorel Cojanu

Partner

 

Om Human Mosaic

Human Mosaic sigter mod at bruge velkendte rockanthems, musik, der genkendes og elskes af alle slags mennesker. Baseret på disse sange vil partnerne i Human Mosaic projektet skabe en dramaturgi, der kan opføres på scenen af lokalbefolkningen og professionelle artister som en "rockopera", det vil sige en forestilling akkompagneret af et band/orkester/kor.

Gennem tiltrækningen af populærmusik vil forestillingen fremhæve EU's værdier og demokratiske rettigheder samt behovet for at bevare og beskytte dem på en opmærksom måde. Ved hjælp af metoder inden for socialt engagerende teater vil projektets partnere involvere store grupper i lokalsamfundet gennem en proces, med disse to mål for øje:

1) Deltagerne vil øge og styrke deres viden om deres rettigheder, friheder og den politiske situation på en måde, der opfordrer til åben diskussion i stedet for polarisering,

2) Samfundsgrupperne vil deltage i et storslået samarbejdsprojekt, der efterlader dem med følelsen af at have gjort noget imponerende og positivt sammen, på trods af deres forskelle.

Partnere

TEATR BRAMA

Teatr Brama blev grundlagt i 1996 af Daniel Jacewicz. Teatrets navn kommer fra dets første hovedkvarter - Brama Wolińska (Goleniows gamle byport). Det var der, at teatret først begyndte som en uformel klub og kort efter blev en lokal teatergruppe under paraplyen af Golenióws Kulturhus. I dag er Teatr Brama velkendt i Polen og i den uafhængige teaterverden. Brama skaber et levende kulturmiljø i Goleniow, som kan opleves under deres årlige festivaler – BRAMAT og ŁAKNIENIA. Bramas motivation, fra både et kunstnerisk og kulturelt formende punkt, kommer fra ønsket om at revolutionere forholdet mellem kunstner og publikum. Performance er en anledning til at mødes og skaber rum for dialog. Som en social-kulturel uddannelsesforening bruger Teatr Brama Theatre uformel undervisning til at skabe muligheder for at forbedre livskvaliteten i lokalsamfundet, samtidig med at det skaber et rigt kulturliv i Goleniów.

 

FABRICA ATHEN

The Multi-active Group of Art -Fabrica Athens blev oprettet i 2009. I 2011 formede den sit eget, fuldstændig håndlavede teater "Fabrica Theatre Stage" i Kerameikos. Holdets spillested tager sin nuværende form i 2014 med den ekstra plads "Fabrica Artspace". Et studie i stueetagen i Athen over det titulære underjordiske teater.

Fabrica Athens er meget involveret i uddannelsesområdet. Medlemmer af holdet giver ugentlige lektioner og uafhængige seminarer i Fabrica Artspace, på kunstneriske steder i Athen, i Dramaskolen "Iakovos Kamppanellis" i Agia Varvara Kommune, i Korydallos fængsler og i Avlonas fængsler. Derudover deltager Fabrica Athens i, medorganiserer og sender undervisere til europæiske programmer for unge, europæiske programmer for læreruddannelse, Erasmus+ programmer, uafhængige workshops og masterclasses i Grækenland og i udlandet (Spanien, Tyrkiet, Tyskland, Bosnien). De uddannelsesområder, hvor holdet bevæger sig, er teater, yoga og cirkuskunst. Det særlige er bidraget og anerkendelsen af "Forskningens Teater"-metoden, som blev introduceret af Fanis Katehos, som er dets stiftende medlem.

 

ASOCIATIA CULTURALA REPLIKA

Replika Centret er et selvstændigt kulturelt rum, drevet af syv aktivistiske kunstnere med erfaring fra pædagogisk teater. Vores mission er at producere og være vært for kulturelle begivenheder af interesse for sårbare sociale kategorier, hvilket sikrer fri adgang.

 

TEATRUL MASCA

Masca Theatre blev etableret ved regeringsbeslutning den 24. maj 1990 og beskriver sig selv som et teater for gestus, pantomime og kropslige udtryk, idet det er det eneste teater af denne art i Rumænien. Et enestående teater i Rumæniens hovedstad, "Masca" var det første selskab, der introducerede gadeforestillinger og alternative teaterformer i Rumænien. ,,Masca” udvikler og tilbyder konstant sit publikum innovative forestillinger med rod i Lecoques lære og nybrud.

Siden grundlæggelsen har Masca Theatre udviklet sig ad to hovedveje:

– gadeteater (med forestillinger centreret omkring klovne, commedia dell'arte, middelalderteater, store marionetter, levende statuer osv.), der involverer kunstnere med en bred vifte af udtryksmidler: klovneri, jonglering, forskellige instrumenter, stepdans, pantomime, levende statuer, håndtering af store marionetter (2 meter høje), dans, sang, akrobatik m.m.

– indendørsforestillinger med et omstændeligt manuskript, inspireret af store forfattere af verdenslitteraturen (N.V. Gogol, G.G. Marquez, E. Briusov, J.L. Borjes, W. Shakespeare), som stilmæssigt er tæt beslægtet med danseteater, med meget lidt eller ingen dialog , hvor skuespilleren er omdrejningspunktet for showene, den unikke vogter af teatrets mysterium

Lige siden dets oprettelse har Masca Theatre utvetydigt påtaget sig et kulturelt og socialt kald, der blev defineret af forestillinger og arrangementer organiseret efter at have identificeret behovene hos kulturelt isolerede grupper eller grupper i fattige samfund, af projekter henvendt til familier og projekter, der bringer scenekunst til folket, alternativt teater opført i utraditionelle rum. Derudover er Masca Theatre en del af den europæiske kunstneriske bevægelse, idet han er medlem af det internationale netværk for moderne scenekunst – IETM.

logoer/logo-partner-hm-20.jpg

Praktisk information

Program: CREA-CULT-2022-COOP-1 

Handling: CREA-LS

Projektets referencenummer: 101098563

Projekttitel: HUMAN MOSAIC - Made of you and me, for everyone to see

Projektakronym: HM
 
Varighed: 2023 - 2024
 
Koordinator: Stowarzyszenie Teatr Brama,  UL Slowackiego 1, Goleniow 72-100, Polen

Telefon: +48 533 311 214

E-mail: teatrbramainfo@gmail.com

Støttet af 

logoer/hm-spores-dream-travelling---eu-logo.png

COPYRIGHT 2023 – Human Mosaic Project 

Spores

Spores

Carta20

Carta20

SOCIACT

SOCIACT

bubble