Age Against The Machine

Age Against The Machine

Nordisk Teaterlaboratorium - Odin Teatret lancerer projektet "Age Against The Machine" for at bekæmpe aldersdiskrimination

I anledning af World Elder Abuse Day er Nordisk Teaterlaboratorium - Odin Teatret stolte over at kunne annoncere deres seneste initiativ, "Age Against The Machine", som er støttet af Europa-Kommissionen under CERV - Network of Towns-programmet. Projektet begyndte officielt torsdag den 11. april i Novi Sad, Serbien, med et indledende møde med repræsentanter fra alle seks partnerlande.

"Age Against The Machine" er et projekt på tværs af generationer, der har til formål at tage fat på årsagerne til og konsekvenserne af aldersdiskrimination og bekæmpe diskrimination og vold mod ældre. Initiativet søger at skabe et internationalt solidaritetsnetværk mellem seks byer for offentligt at tale imod aldersdiskrimination ved hjælp af forskellige deltagende teatermetoder. Projektet vil udforske, præsentere og revurdere eksisterende diskriminerende praksisser rettet mod ældre borgere, med særligt fokus på ældre kvinder.

Det overordnede mål med "Age Against The Machine" er at øge bevidstheden, viden og interesse blandt europæiske borgere og beslutningstagere om aldring og den ældre befolknings stilling gennem kunstneriske teaterudtryk med særligt fokus på samfundsteater.

Projektet ledes af Novi Sad - European Capital of Culture Foundation (Serbien) med partnerne Nordisk Teaterlaboratorium (Holstebro, Danmark), Teatr Brama (Goleniów, Polen), University of Evora (Portugal), Røde Kors Serbien, Compagnia Il Melarancio Cooperativa Sociale Ets (Cuneo, Italien) og Trupa Drz Ne Daj (Novi Sad, Serbien). East Netherlands Development Agency er en associeret partner.

Efter den indledende kick-off-træning vil projektet indeholde flere planlagte aktiviteter, herunder seks premierer på teaterforestillinger med intergenerationelle fællesskaber i projektets partnerlande (Polen, Serbien, Portugal, Danmark, Italien, Holland) og fem "Age Against The Machine"-festivaler i projektets partnerbyer (Holstebro, Cuneo, Evora, Goleniów, Novi Sad). På den afsluttende konference i Beograd (Serbien) vil Røde Kors Serbien præsentere et skriftligt sæt anbefalinger til beslutningstagere, medier og den sagkyndige offentlighed på både nationalt og europæisk plan. Universitetet i Evora vil overvåge partnernes procesarbejde med hensyn til metodologisk effektivitet og innovation, som vil blive præsenteret i en videnskabelig artikel, der skitserer en innovativ bæredygtig hybridmetode.

Som dansk partner forsker NTL-OT i alderisme på nationalt plan med fokus på den ensomhed og de afhængighedsforhold, som både unge og ældre oplever. NTL-OT-teamet, repræsenteret ved Simon Beyer-Pedersen (projektleder), Karin Ahlström (kunstnerisk leder) og Paulina Marín (ekspertpsykolog), vil gennemføre workshops, der fører til en teaterproduktion om disse temaer. Arbejdet vil lægge vægt på samskabelse, integration af erfaringer og samfundsengagement med deltagere i forskellige aldre.

Projektet starter i august med premiere i oktober og kulminerer i november med den første af fem festivaler, som hver projektpartner er vært for.

For mere information, kontakt venligst: Simon Beyer-Pedersen, projektleder, simon@ntl.dk

Om de vigtigste teammedlemmer:
Karin Ahlström: Professionel skuespiller, master i montessoripædagogik, specialiseret i fysisk teater med over 13 års erfaring. Teater- og bevægelsespædagog, instruktør af kreative processer og produktioner i forskellige lande.
Paulina Marín: Professionel skuespiller og klinisk psykolog med diplom i transpersonlig terapi og psykodrama. Specialist i dans, fysisk teater og kunstterapi med over 20 års erfaring. Instruktør, underviser og terapeut i flere globale projekter.

Hashtags:
#AgeAgainstTheMachine #cerv #eu #networkoftowns #ageism #novisad #ns2022 #NSECoC
Projektindehavere:
Foundation Novi Sad - Europæisk Kulturhovedstad, Serbien
Røde Kors i Serbien
Troupe Drz ne daj
Nordisk Teaterlaboratorium Danmark
Teatr Brama Polen
Universitetet i Évora Portugal
Kompagni Il Melarancio, Italien
Oost Holland

logoer/agemachine/en-v-co-funded-by_pantone.jpg

Nordisk Teaterlaboratorium – Odin Teatret lancerer nyt logo og visuel identitet

Nordisk Teaterlaboratorium – Odin Teatret lancerer nyt logo og visuel identitet

Roberta Carreri modtager ærespris

Roberta Carreri modtager ærespris

NTL bringer lyd og leg til Grønland

NTL bringer lyd og leg til Grønland

bubble