Nordisk Teaterlaboratorium og SangSangMaru går sammen

Nordisk Teaterlaboratorium og SangSangMaru går sammen

Siden 2013 har Nordisk Teaterlaboratorium været aktiv i Sydkorea med workshops, performances, co-produktioner og keynote-præsentationer med forskellige koreanske organisationer som SPAF, KAMS, Asian Culture Center og Asian Culture Center Foundation.

Med denne meddelelse markerer Nordisk Teaterlaboratorium og SangSangMaru en ny milepæl i, hvordan Danmark og Sydkorea kan arbejde sammen. Ved at underskrive en hensigtserklæring sigter begge organisationer mod at forstørre deres indflydelse og bringe Øst og Vest tættere sammen kunstnerisk i fælles bestræbelser. Samarbejdet vil bidrage til udviklingen inden for kunst og optrædener gennem bilaterale udvekslinger og samarbejde. Begge parter vil i løbet af en periode på 5 år udvikle og gennemføre planer for fælles projekter med henblik på at fremme asiatiske og europæiske kulturer, kunst og optrædener samt fremme kunstnerisk talent.

SangSangMaru

SangSangMaru er et socialt venturefirma inden for kultur og kunst med mottoet "En kulturel fantasi gruppe, der bevæger verden med vores historier." Siden sin grundlæggelse i 2012 har SangSangMaru været aktiv som specialiseret produktionsfirma for kreative forestillinger i Sydkorea og har med succes produceret i alt 17 originale forestillinger.

SangSangMaru samarbejder om og udvikler talrige forestillinger og kunstuddannelsesprogrammer ikke kun i asiatiske lande som Kina og Vietnam, men også i europæiske lande som Danmark, Norge og Sverige.

En bro mellem Asien og Europa

SangSangMaru er ved at forme en ny historie for kreative sydkoreanske forestillinger gennem fantasi og kreativitet og en pionerånd på nye markeder. De værdsætter de universelle humanistiske principper og respekterer mangfoldigheden af racer og kulturer og stræber efter at fremme sociale værdier som deling og sameksistens. Derudover omfavner de missionen om at styrke kapaciteten af kreative forestillinger gennem dialektisk udvikling.

Per Kap Bech Jensen, teaterleder fra Nordisk Teaterlaboratorium, udtaler: 

"At kunne arbejde og skabe sammen med Jason Um og SangSangMaru er virkelig en enorm fornøjelse. At finde en stærk samarbejdspartner i Sydkorea med international erfaring, års dedikation til kultur og kunst og et stort netværk er ikke almindeligt. Nu ser jeg bare frem til at begynde rejsen sammen med Um Dong Youl og bane nye kunstneriske veje med gensidig forståelse og respekt for forskellene og det, vi har til fælles."

Um Dong Youl, grundlægger og producent fra SangSangMaru, ser også frem til samarbejdet: 

"Det er en stor ære og glæde at arbejde med Nordisk Teaterlaboratorium, en globalt respekteret kunstorganisation, og Per Kap Bech Jensen på mellemlang og lang sigt. Nordisk Teaterlaboratorium, en af de førende kunstorganisationer i Danmark og verdens teaterverden, har været en af mine længe nærede drømme at samarbejde med og gennemføre projekter, der forbinder Asien og Europa sammen. Sammen med Per Kap Bech Jensen vil jeg gerne møde asiatiske og europæiske publikummer ved at skabe stærke og smukke skåle, der kan indeholde de smukke drømme, talenter og udfordrende ånd af asiatiske og europæiske kunstnere."

Nordisk Teaterlaboratorium skaber og deler uforglemmelige historier med publikum lokalt, nationalt og over hele verden – på vores scener, i byrum, på turné, i skoler, på skærmen og i virtual reality. Vi stræber efter at være så inkluderende, mangfoldige og bæredygtige som muligt.

Udforskning af teatertraditioner

Det kunstneriske udgangspunkt er en interesse og nysgerrighed for teaterformer fra både vestlige og ikke-vestlige traditioner og et ønske om at skabe en unik udtryksform baseret på denne møde. Vi mener, at vores forestillinger tilbyder muligheder for, og er en anledning til, en møde mellem forskelle, uanset om du er publikum eller performer.

Nordisk Teaterlaboratorium beriger dansk scenekunst med residenser, seminarer, undervisningsaktiviteter, koncerter, byttehandler, gæsteforestillinger, festivaler og større internationale samarbejder og netværk. Vi skaber ambitiøse nye værker af høj kunstnerisk kvalitet som resultat af en unik arbejdsmetode og tradition udviklet og forfinet gennem mange år.

Med det nye samarbejde træder SangSangMaru og Nordisk Teaterlaboratorium ind i et tæt gensidigt partnerskab. Nordisk Teaterlaboratorium vil besøge SangSangMaru i oktober 2023 som en del af en forskningsrejse. Dette vil også markere det første personlige møde mellem Um Dong Youl og Per Kap Bech Jensen.

Kort bio: Um Dong Youl

CEO Um Dong Youl blev født i Seoul i 1976 og er uddannet fra Kyung Hee University's afdeling for journalistik og information. Sangsang Maru blev etableret i 2012.
Han blev udnævnt som direktør for Korea Performing Producers Association og fungerer som direktør for Korea Performing Arts Industry Research Institute og direktør for Children's Performing Storytelling Research Institute. Siden 2021 har han været eksekutivproducer for National Asian Cultural Center's internationale co-chang-produktionsprojekt, hvor han har produceret KAPAP-NTL-OT co-producerede stykket "AFTER WAR" og KAPAP-Vietnam National Drama Theater co-producerede stykket "Ben Hong Chong".
Han har skrevet en række bøger om performance, såsom "Investment Promotion for the First Time in My Life", "Musical Contract Manual" og "The Producer".

stories/jason-um_producer.jpg

Fuldt CV her

Den internationale teaterkonference IETM besøger teatret

Den internationale teaterkonference IETM besøger teatret

NTL besøger Beijing

NTL besøger Beijing

Internationalt teaterlaboratorium dykker ned i datidens overtro

Internationalt teaterlaboratorium dykker ned i datidens overtro

bubble