Kai Bredholt

Kai Bredholt

Titel
Skuespiller og Musiker
E-mail
kai@ntl.dk

Kai Bredholt

Kai Bredholt blev født i 1960 i København, Danmark. Han kom i lære som bådebygger. Han begyndte som folkemusiker og spillede på gaderne og i populære cabareter.

Hans studier omfatter omfattende eksponering for forskellige genrer af europæisk traditionel musik og folkemusik, især fra Danmark.

Han blev ansat på Odin Teatret i 1990, først som musiker/komponist, senere som skuespiller og arrangør/direktør af byttehandler og transformancer (teatralisering af et specifikt socialt miljø). Kai Bredholt instruerer gadeforestillinger for teatergrupper over hele verden og har skabt særlige cirkusforestillinger med skuespillere, kæledyr, landmænd med deres dyr, balletdansere på traktorer og meget mere.

Kai Bredholts klovnefigur Van Gakk optræder for børn både alene og i samarbejde med andre klovne i Danmark og i udlandet. Han samarbejder også med en lokal Tae Kwondo klub, folkedansere og en hyrde om at skabe teatralske situationer og med arkitekten Anton Ryslinge om at skabe udendørs teaterscener, f.eks. med is eller halmballer.

Siden 1992 har han været medlem af ISTA-ensemblet (International School of Theatre Anthropology).

Se alle medarbejdere
bubble