Om NTL

Om NTL

Ungt Kompagni.
Stor Historie.

Om Nordisk Teaterlaboratorium

Nordisk Teaterlaboratorium laver teater i verdensklasse, for alle.

Vi skaber og deler uforglemmelige historier med publikum lokalt, nationalt og rundt om i hele verden – hvad enten det er på vores scener, i byrummet, på turné, på skoler, på filmlærredet eller virtuelt. Vi sigter efter at være så inkluderende, mangfoldige og bæredygtige som muligt.

Vores kunstneriske udgangspunkt er en interesse og nysgerrighed rettet mod teaterformer fra både vestlige og ikke-vestlige traditioner, og et ønske om at skabe et unikt udtryk baseret på dette møde. Vi mener, at vores forestillinger rummer muligheder for, og er en anledning til, et møde mellem forskelligheder uanset om man er publikum eller performer.

Vi beriger dansk scenekunst med residencies, seminarer, undervisningsaktiviteter, performances, koncerter, byttehandler, gæstespil, festivaler og større internationale samarbejder- og netværk. Vi skaber ambitiøse nye værker af høj kunstnerisk kvalitet, der er resultat af en unik arbejdsform og tradition udviklet og forfinet over en lang årrække.

Uanset om du har set vores forestillinger mange gange før eller møder os for første gang, håber vi, at du vil blive underholdt, forført og ramt.

Velkommen.

ntl/plants-e1680695769508.jpg 

Residencies, seminarer, undervisningsaktiviteter, performances, koncerter, byttehandler, gæstespil, festivaler og større internationale samarbejder- og netværk

Vores hjem i Holstebro

Odin Teatret blev grundlagt af Eugenio Barba i 1964 i Oslo, Norge. I 1966 flyttede teatret til Holstebro og skiftede navn til Nordisk Teaterlaboratorium – Odin Teatret. Dets medarbejdere kommer i dag fra 11 forskellige lande og fire kontinenter.

Laboratoriets aktiviteter omfatter: Vores egne produktioner, der bliver præsenteret i Holstebro, i Danmark og i udlandet; ‘byttehandler’ med forskellige miljøer i Holstebro og andre steder; organisation af teatergruppemøder; værtskab for teatergrupper og ensembler; undervisningsaktiviteter i Danmark og i udlandet; den årlige NTL Åben: Strange and Lovely; Samarbejde med CTLS, Center for Teaterlaboratoriestudier under Aarhus Universitet; Holstebro Festuge; Kuben, vores afdeling for Forskning og Formidling, der fungerer som NTLs levende hukommelse; Workout for Intercultural Navigators; artists in residence; børneforestillinger, udstillinger, koncerter, panel-diskussioner, øvrige kulturelle initiativer og samarbejdsaktiviteter i Holstebro og omgivende region.

Fra begyndelsen har NTL været koncentreret om skuespillerens træning og evnen til at skabe nærvær på scenen og opbygge nye relationer til tilskuerne. Desuden analyse og udvikling af de dramaturgier, som en forestilling består af. Der har været en konstant interesse for at lære og viderebringe indlært teknisk viden, fordi vores skuespillere er selvlærte og har været nødt til at træne sig selv og hinanden.

NTL – Odin Teatret har siden starten skabt over 80 forestillinger og spillet i mere end 66 lande i mange forskellige, sociale sammenhænge. Gennem disse erfaringer er der vokset en særlig kultur frem, som er baseret på kulturel forskellighed og ‘byttehandelsprincippet’: skuespillerne præsenterer sig selv med deres arbejde for et specifikt miljø, som til gengæld svarer med sange, musik og danse, der kommer fra deres egen, lokale kultur. En byttehandel er en udveksling af kulturudtryk og giver indsigt i den andens udtryksformer. Den er en social given og tagen, som nedbryder fordomme, sproglige barrierer og forskellene i tankegange, synspunkter og væremåder.

Lyt med INUNA

De næste tre år får Nordisk Teaterlaboratorium i Holstebro 7 millioner kroner til etablering af grønlandsksproget programproduktion i Danmark.

Den nye podcast INUNA Radio er et auditivt samlingssted, hvor grønlændere bosat i Danmark, har mulighed for at dele viden og oplevelser på tværs af generationer og bygrænser.

Podcasten kommer til at operere i krydsfeltet mellem fortid, nutid og ønsker for fremtiden. Programfladen kommer bl.a. til at rumme formater, der behandler aktualitetsstof, nyheder og underholdning. Der vil blive lagt vægt på bredde i formidlingen og interaktion med lytterne igennem forskellige sociale medier, samt deltagelse ved forskellige events.

Læs mere om INUNA

Året der gik

Vi er så taknemmelige og glade for alle de fantastiske mennesker, der har været forbi teatret i 2023. Det er umuligt at vise alle vores aktiviteter og tiltag i én video, men oplev her nogle af årets mange (!!!) højdepunkter.

Årsberetninger

CTA: Se vores kalender

Har du set vores begivenheder?

Se kalender

bubble