Title Image

Elena Floris

Elena Floris

Elena Floris er musiker, skuespillerinde, musikalsk leder af Odin Teatret og assisterende instruktør hos Eugenio Barba siden 2015.
Hun blev født i L’Aquila, Italien, i 1982.

Elena begyndte at studere violin i en alder af 6 år, hun fik sit diplom i violin fra konservatoriet i 2004 og blev færdiguddannet i psykologi i 2006.

Ved siden af den klassiske musik har hun spillet i forskellige formationer af forskellige slags musik, især folkemusik og jazz. Hun har spillet med forskellige klassiske kammerensembler, været med i forskellige bands (Nidi D’arac, Orchestra di Piazza Vittorio blandt andre) og spillet med berømte italienske solister som Daniele Silvestri, Laura Pausini, Roy Paci og Emma Marrone.

Elena Floris har siden 2005 samarbejdet med Odin Teatret-skuespillerinden Iben Nagel Rasmussen som skuespillerinde-violinist i den italienske, spanske og engelske udgave af forestillingen Esters Book og er medlem af gruppen The Bridge of Winds, der siden 2006 har været ledet af Iben Nagel Rasmussen. Elena blev officielt medlem af Odin Teatrets ensemble som musiker i 2009.

Optræden
Andersens drøm
Esters bog
Store byer under månen
Inde i hvalens skelet
Ode til fremskridt
Det kroniske liv
Træet

Forestillinger med The Bridge of Winds, instrueret af Iben Nagel Rasmussen
Forfædre Ur-Nat Parader

Forestillinger til Holstebro Festuge
Kærlighedstæppet
: En forestilling skabt til Holstebro Festuge 2014 under ledelse af Iben Nagel Rasmussen i samarbejde med musikeren Parvathy Baul (Indien).