ACTHOW - Exchange Learn Perform

ACTHOW - Exchange Learn Perform

Tre uger blandt professionelle kunstnere og internationale deltagere på Nordisk Teaterlaboratorium.

Deltag i træning, workshops og bidrag til en scenekunstudveksling, der afspejler og producerer teater på tværs af tid, traditioner og genrer.

ACTHOW er en laboratorieværkstedsplatform, der opfordrer kunstnere til at indgå i nye samarbejder og kunstneriske konstellationer. Målet er både verbalt og fysisk at undersøge og udfordre spørgsmålet ACTHOW? eller med andre ord: at spørge os selv, hvordan vi agerer, interagerer og reagerer kunstnerisk med andre og vores omgivelser?

Vi opfordrer kunstnere inden for alle områder af teater og scenekunst til at komme og dele og modtage viden med og fra andre og få til at arbejde sammen. Der er enkelte pladser til deltager-observatører.

HVORFOR ACTHOW?

Teater har de seneste år gennemgået betydelige udfordringer og forandringer. Når gamle spørgsmål (gen)opstår, kan vi ikke forvente, at svarene er de samme, som da de blev stillet første gang.

NTL har altid været et sted for kunstneriske møder og undersøgelser, men søger også at redefinere sit formål og engagere sig i nye og løbende spørgsmål.

Vi har alle måttet genfinde vores nysgerrighed og har brug for at blive ved med at spørge: hvorfor er vi her? Hvad vil vi? Hvordan handler vi?

Svarene ændrer sig med tiden. Og det samme gør måden vi optræder på, samarbejder og møder vores publikum på, og måden vi laver teater på, og hvorfor.

Vi opfordrer vores kolleger over hele verden til at stille spørgsmålstegn ved vores fælles arbejdsplads og produktionsmåder og dele øjeblikke med publikum.

ACTHOW starter med nøglespørgsmålene:

På hvilke måder kan vi handle, interagere og reagere med andre og den verden, der omgiver os?

Hvordan bevarer og fornyer vi skuespilfeltet uden at miste dybde og rækkevidde?

NTL vil være vært for forskellige former for trænings- og workshopmuligheder i løbet af formiddagen og eftermiddagen og have åbne ‘arbejdsrum’ for at tilskynde til samarbejde og nyt arbejde. Der vil også være forskellige optrædener fra kunstnere med tilknytning til NTL, og løbende dokumentationsaktiviteter.

De første dage af ACTHOW er forbeholdt deltagerne til at præsentere sig selv og deres måde at arbejde på, med det formål at skabe relationer mellem deltagerne selv og mellem dem, der allerede er på NTL.

Yderligere information om forberedende opgaver fremsendes ved tilmelding.

Disse kunstnere vil give workshops og vise deres forestillinger under NTL-ugerne

Roberta Carreri, Iben Nagel Rasmussen, Kai Bredholt, Donald Kitt, Alice Occhiali, Valerio Peroni, Gracia Rios Calderon, Karin Ahlström, Matias Carruitero, Pablo Lara-GarcÌa, Zuzana Durikova, Francesca Tesoniero, Søs Banke.

The Path of Actions

The Path of Actions

Feats of Performing

Feats of Performing

Teaterpædagogisk workshop

Teaterpædagogisk workshop

bubble