Wilhelm Hansen Foundation’s honorary awards

Wilhelm Hansen Foundation’s honorary awards

Nordisk Teaterlaboratorium – Odin Teatrets grundlægger i Holstebro, Eugenio Barba, er en af modtagerne af årets Wilhelm Hansen Fondens hæderspriser. Han er blandt i alt fem kunstnere, der er blevet begunstiget med den ærefulde pris.

Udover hæderspriserne støtter fonden også en lang række produktioner og kunstnere inden for musik, dans og scenekunst. I alt uddeler fonden i 2022 ca. 8 mio. kr.

Bjørn Bredal, formand for Wilhelm Hansen Fonden, udtaler i anledningen:

”Vores stifter, Hanne Wilhelm Hansen, sagde gerne, at ’pengene skal tilbage til dem, der har tjent dem’. Vi peger med årets priser og uddelinger på en række personer og institutioner, som har bidraget usædvanlig stærkt til at gøre kunstlivet rigere i Danmark i enhver forstand.”

Priserne uddeles ved en festlig begivenhed på Københavns Gamle Børs tirsdag den 25. oktober.

I begrundelsen for overrækkelsen af prisen til Eugenio Barba hedder det:

Eugenio Barba er en af de væsentligste personer i den nyere teaterhistorie, -hvis ikke den vigtigste. Med base i et nedlagt landbrug i Holstebro, har Barba gennem de sidste mere end 50 år værnet om kunstens status som outsider i det etablerede samfund. Samtidig har hans Odin-teater har nået et publikum, både lokalt og internationalt, som ingen anden dansk teaterinstitution turde drømme om. Barbas insisteren på det sanselige, men minutiøst iscenesatte drama, har været drivende for landets længstvarende teater-eksperiment. Barbas internationale hær af kunstnere driver til stadighed en frygtløs kamp mod middelmådighed og provinsialisme.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Roundtable - Closing the Gap, Holstebro

Roundtable - Closing the Gap, Holstebro

Vi lancerer KUNSTNERISKE NABOFÆLLESSKABER

Vi lancerer KUNSTNERISKE NABOFÆLLESSKABER

bubble