News from the theatre

News from the theatre

Flere af Odin Teatrets faste skuespillere holder

Det er en kombination af alder og et svigtende marked, der gør, at udgifter og indtægter bliver tilpasset.

  • Det passer simpelthen ikke.

Så kategorisk afviser Per Kap Bech Jensen, teaterleder for Nordisk Teaterlaboratorium-Odin Teatret, rygter om, at hele “det gamle hold”, altså de oprindelige skuespillere i Odin Teatret, er blevet opsagt fra årsskiftet.

Er det historien om, at en fjer bliver til ti høns?

  • Ja, jeg tror, rygterne må skyldes, at nogle af teatrets skuespillere hverken kan eller vil mere. Vi forlænger ikke kontrakterne med Frans Winther, Tage Nielsen, Else Marie Laukvik og Jan Ferslev af den grund. De deltager dog i den kommende Odin Week Festival med start 12. august. Men resten fortsætter skam – der er jo et nyt teaterstykke, der får premiere her i september, instrueret af Eugenio Barba, og som skal på turné her i Europa, forklarer Per Kap Bech Jensen.

Det er ikke mere sådan, at alle skuespillere er på lønningslisten med fuld løn, uanset hvor meget eller lidt, de er med i teatrets arbejde.

  • Vi er ude i en kombination af fremskreden alder samt et marked, hvor det er vanskeligt at sælge de store ensemble-forestillinger. Verden forandrer sig, og det samme gør kravene til, hvad et teater skal kunne. Kontrakterne bliver rettet til eller tilpasset, om du vil, så vi betaler for det arbejde, der bliver udført, Det ville også være uansvarligt andet i forhold til, at vi får offentlige penge, forklarer teaterlederen.

Fra Dagbladet Holstebro Struer

Roberta Carreri fylder 70 år i dag

Roberta Carreri fylder 70 år i dag

Rena Mirecka

Rena Mirecka

Vi lancerer KUNSTNERISKE NABOFÆLLESSKABER

Vi lancerer KUNSTNERISKE NABOFÆLLESSKABER

bubble