Færchfonden støtter Nordisk Teaterlaboratoriums

Færchfonden støtter Nordisk Teaterlaboratoriums "Grund til Liv" med 1 million kr.

Nordisk Teaterlaboratorium modtager økonomisk støtte fra Færchfonden til projektet, "Grund til Liv". Projektet har til formål at bidrage til transformationen af Sygehusgrunden i Holstebro til et levende oplevelsessted, der fremmer fællesskaber.

Som arkitekten Jan Gehl har udtrykt det: 'En god by er ligesom en god fest - folk bliver længere end nødvendigt, fordi de hygger sig.' Gehl, en af Danmarks mest omfattende og indflydelsesrige byplanlægningsarkitekter, har inspireret Nordisk Teaterlaboratorium til at give samfundet en god grund til at besøge Sygehusgrunden. Netop her kan kunsten fungere som fremkaldervæske for nye mødesteder og fællesskaber på det nedlagte sygehus.

Visionen for "Grund til Liv" er at give et kunstfagligt bidrag til udviklingen af Sygehusgrunden. Teaterleder Per Kap Bech Jensen udtaler:

"Vi vil med andre ord give folk en grund til at besøge grunden og mulighed for at opleve den i et nyt lys. Holstebro Festuge vil her være en central begivenhed, hvor forskellige kunstneriske greb vil blive afprøvet igennem hele festugen. Byens borgere kan helt sikkert se frem til en række storslåede oplevelser."

"Grund til Liv" stræber efter at etablere et bæredygtigt kunstnerisk samarbejdsmiljø gennem platformen Grund, hvor Arealudviklingsselskabet Sygehusgrunden P/S, Holstebro Udvikling og forskellige aktører vil bidrage til at fremme byens udvikling og identitet på lang sigt.

 

Projektet "Grund til Liv" inkluderer:

  • 1 million kr. fra Færchfonden, hvor centrale partnere for NTL er Arealudviklingsselskabet Sygehusgrunden P/S og Holstebro Udvikling.
  • Brug af kunsten som katalysator til at skabe nye oplevelsesrum og afprøve forskellige kunstneriske formater, der kan involvere og facilitere nye samarbejder og projekter for og med lokale borgere og aktører.
Update fra bestyrelsen

Update fra bestyrelsen

Samskabelse med studerende fra Det Jyske Musikkonservatorium

Samskabelse med studerende fra Det Jyske Musikkonservatorium

En besked fra teatrets bestyrelse

En besked fra teatrets bestyrelse

bubble