The Path of Actions - summer session

The Path of Actions - summer session

Pris
4.500 - 6.000 kr.
Dato
30. jun. - 14. jul.

THE PATH OF ACTIONS
Residential Theatre Workshop
ledet af Valerio Peroni og Alice Occhiali

 

"The path of actions" er en teaterworkshop med et pædagogisk og performativt sigte. Workshoppen er også en lejlighed til at møde nye mulige samarbejdspartnere til fremtidige projekter.

Workshoppen vil være opdelt i to dele:
I den første del vil deltagerne træne og skabe materialer i arbejdsrummet, og i den anden del vil de tilpasse arbejdet til åbne rum.
Den anden del vil være i tæt kontakt med naturen, hvor de kreative materialer vil blive tilpasset til steder som skove, havet, marker osv.
Målet er at forvandle ukonventionelle rum til scener, hvor deltagerne kan interagere med den naturlige scenografi.

PRÆSENTATION AF WORKSHOPPEN

Workshoppens omdrejningspunkt er skuespillerens dramaturgi i dens forskellige faser: fra træning til skabelse af karakterer.
Workshoppen vil fokusere på studiet af scenisk handling: fysisk, vokal og indre.
Målet er at give værktøjerne til en korrekt tilgang til brugen af det "præ-ekspressive" øjeblik i træningen som et springbræt til den "ekspressive" dimension, der styrer skabelsen af scenisk materiale.

Hver deltager vil skabe sin egen karakter gennem improvisation og fysisk komposition (rytmer, dynamiske kvaliteter, brug af objekter og partiturer -sekvenser - af handlinger).
Karakteren vil være knyttet til det kreative tema "Elsewhere".

Ved at etablere en bro til træningen vil deltagerne skabe partiturer af handlinger, der giver liv til små scener, som i anden del af workshoppen vil blive tilpasset fra arbejdsrummet til naturlige åbne rum som skov, strand, marker osv.

DET DAGLIGE ARBEJDE VIL VÆRE OPDELT I TO DELE

-Første del - "PRE-EXPRESSIVE" ØJEBLIKKE
Denne del omfatter psyko-fysisk træning af skuespilleren både i grupper og som individuelle øvelser inspireret af arbejdet med mestre fra det 20. århundredes teatertradition (Konstantin Stanislavskij, Vsevolod Meyerhold, Michael Chekhov, Jacques Lecoq, Jerzy Grotowski og Eugenio Barba).
Arbejdet vil fokusere på studiet af scenisk handling: fysisk, vokal og indre.
Der vil især blive lagt vægt på den fysiske handling og studiet af dens tre parametre (hastighed, volumen og intensitet).
Hver deltager vil blive opfordret og hjulpet til at udtrykke sig selv gennem forskellige teaterteknikker med en fysisk tilgang. Gennem både individuelle øvelser og gruppeøvelser vil skuespillerne udvikle både deres opmærksomhed og tilstedeværelse på scenen og genopdage og udforske nye kreative muligheder i deres egne kroppe, stemmer og fantasi.

-Anden del - "EKSPRESSIVT" ØJEBLIKKET
I det "ekspressive" øjeblik vil arbejdet fokusere på temaet "Elsewhere" som et kreativt udgangspunkt.
Skabelsen af karakterer vil være knyttet til temaet gennem udarbejdelse af partiturer (sekvenser af handlinger) relateret til en tekst og rekvisitter.
Deltagerne skal vælge en monolog, der på en eller anden måde er knyttet til det foreslåede tema. Monologen kan tages fra skuespil fra det dramaturgiske repertoire eller fra en poetisk tekst af en hvilken som helst forfatter efter deres egen smag.
Med alle disse kreative materialer, hjulpet og instrueret af pædagogerne, vil deltagerne give liv til deres egen originale iscenesættelse, hvor de tager sig af alle detaljer, fra skabelsen og sammensætningen af det sceniske rum til valget af kostume og genstande, der bruges af karakteren.

TEMA FOR DEN KREATIVE PROCES
Det kreative materiale vil være inspireret af begreberne i bogen "The Poetic of Space" skrevet af den franske filosof Gaston Bachelard. Denne bog viser, hvordan vores opfattelse af huse og andre tilflugtssteder former vores tanker, minder og drømme.
Det er en bog fuld af psykologiske og filosofiske refleksioner over begrebet "hus" i forhold til en poetisk forestilling, som alle har relateret til dette emne.

Særligt betydningsfulde er billederne af "barndommens hus", der repræsenterer fortiden, og "drømmehuset", der repræsenterer fremtiden. Det er i spændingen mellem disse to verdener, der er forbundet med minder og drømme, at personerne i "Elsewhere" bevæger sig.
Når vi siger:

"Jeg taler nu, men dit sind er et andet sted", eller "Han kommer fra et andet sted", hvad betyder det så? Hvor er dette "andetsteds"? Hvis vi skal beskrive det med ord, hvordan bliver det så?

"Andetsteds", fra latin "Aliter Ubi", betyder bogstaveligt talt "anderledes hvor", et poetisk rum, hvor minder og drømme smelter sammen. Deltagerne vil give liv til karakterer, der er fanget og ophængt i deres eget personlige "Elsewhere".

I den kreative proces er ideen at opbygge denne verden kaldet "Elsewhere", oversætte alle disse refleksionspunkter til billeder og give skuespillerne mulighed for at rejse i en verden fuld af arketyper og velkendte forslag. Skuespillerne vil sætte disse billeder i bevægelse ved hjælp af deres kroppe og stemmer i forhold til rum, objekter og musik, og dermed finde en stærk forbindelse til menneskers mest intime tanker og minder.
At se på udefra vil være som at observere nysgerrigt fra et vindue hele det liv, der leves af de unikke mennesker, der er valgt til at bo i "Elsewhere".

Alle sommerens mesterklasser

The Dance of Intentions

Feats of Performing

Act How - Exchange, Learn, Act (English session)

Act How - Intercambiar, Aprender, Actuar (en español)

Gebyr og ansøgningsskema

5.000 kr (early bird), 6.000 kr. (fuld pris), 4.500 kr. Studerende* / Grupperabat for deltagere fra samme organisation/institution
*Studerende skal fremvise gyldigt studiekort for at modtage rabatten.
Overnatning inkluderet. Mad er ikke inkluderet.

Download HER
udfyld det og send det vedhæftet (som Word- eller PDF-dokument) med foto til: valerio@ntl.dk 

Ansøgningsfrist

Early bird ansøgningsfrist: 26. april 2024
Early bird svar: 29. april 2024
Standard ansøgningsfrist: 30. maj 2024
Svar på standardansøgning: 03. juni 2024

Sprog

Workshoppen foregår på engelsk, men lederne kan også kommunikere på italiensk og spansk.

Ankomst og afrejse

Deltagerne ankommer til teatret den 30. juni og rejser den 14. juli 2024.

Antal deltagere

Max 12
Deltagere: skuespillere, teaterstuderende, dansere, performere, musikere og alle med en passion og interesse for at opdage teknikker og værktøjer til teaterpraksis.

The Dance of Intentions

The Dance of Intentions - Holstebro

Masterclass
6. - 18. maj.
Feats of Performing

Feats of Performing - Festuge 2024

Masterclass
24. maj. - 9. jun.
ACTHOW - Exchange Learn Perform

Act How - Exchange, Learn, Act (session på engelsk)

Masterclass
11. - 25. aug.
bubble