Halm Colosseum - Holstebro Festuge 2024

Halm Colosseum - Holstebro Festuge 2024

Venuen, Halm Colosseum, afvikler en bred vifte af kulturelle indslag fra d. 9. juni til d. 16. juni i Festugen.

I Festugen har du mulighed for at opleve Idom Biennalens ekstraordinære Halm Colosseum - en original teaterscene, omkranset af en tribune bygget op af over 300 halmballer (96 bigballer og 145 Morten Korch baller), der tilsammen vejer 60 tons. Der er plads til 350 tilskuere, og her kan du opleve både forestillinger med skuespillere, en cirkusartist, en flamencodanser, heste samt byttehandler, kortræf, folkedansere og evolutionsparader.  

Halm Colosseum opstod i landsbyen, Idom-Råsted , hvor "Landsbylaboratoriet" og Idom Biennalen blev skabt – Idom-Råsted har intet teater, så derfor blev det besluttet at der hvert andet år som ramme for Idom Biennalen, måtte laves og bygges et Colosseum, og den hurtigste og mest bæredygtige måde at gøre det på, var at bygge det af halmballer man lånte af landmænd.  

Som en gave til Holstebro i anledning af 750års jubilæet har Idom-Råsted valgt at låne deres DNA til byen – Idom Biennalens Halm Colosseum flytter til storbyen, og nærmer sig altså mere og mere det originale Colosseum i Rom.  

Det placeres i hjertet af Holstebro mellem skoler, gymnasier, villakvarterer og seniorhuse.  

Mange aktiviteter kommer til at foregå på denne scene – forestillingen ”FRA LANDSBY TIL KULTURBY” spilles 5 gange, og desuden vil der være øvrige arrangementer i løbet af dagene, som benytter sig af den unikke teaterscene; disse er bl.a. byttehandler, en form for forestilling, hvor forskellige aktører udveksler talenter og optræder for hinanden. Derudover vil der være kortræf, hvor sød musik vil fylde jeres ører, og Barter Mellem Børn (en form for byttehandel for børn), hvor forskellige grupper enten børnehavebørn eller skolebørn og deres lærere deler med hinanden, hvordan de arbejder med kunst og musik. 

Alt er muligt på denne scene - og det bliver udnyttet! 

 

De forskellige forestillinger vil få deres egne events løbende, og der kommer muligvis ekstra arrangementer med tiden. 

 

Tidspunkterne for alle Halm Colosseums arrangementer er som følgende: 

Søndag d. 9. juni: 

Mandag d. 10. juni: 

Tirsdag d. 11. juni: 

Onsdag d. 12. juni: 

Torsdag d. 13. juni: 

Søndag d. 16. Juni:

Fremtidens BaseCamp - Holstebro Festuge 2024

Fremtidens BaseCamp - Holstebro Festuge 2024

Holstebro Festuge 2024
8. - 17. jun.
Holstebro Festuge 2024

Holstebro Festuge 2024

Holstebro Festuge 2024
8. - 17. jun.
DreamScape: Kunstudstilling og workshops - Holstebro Festuge 2024

DreamScape: Kunstudstilling og workshops - Holstebro Festuge 2024

Holstebro Festuge 2024
9. - 16. jun.
bubble